Kieslowski en mijn kroontjespen

Soms heb ik zin in groots en met dikke verfklodders, soms krijg ik opeens heel veel zin om met een klein kwastje aandachtig te schilderen. Bij het zien van een mooie plooival, kan ik opeens de drang krijgen om zelf ook plooien te schilderen. (Ja, en dan bedoel ik echt plooien in lakens, kleding etc.) Zo ben ik al een week in een ‘inkt’-bui. Maar helaas ontdekte ik dat mijn potje inkt was ingedroogd tijdens de zomer. Gauw even langs het AKI-winkeltje voor een potje Oost-Indische inkt, kroontjespen erin en gaan. Héérlijk.

Ik ben nu bezig met een nieuwe reeks tekeningen van beelden uit een videoclip van filmmaker Kieslowski. Behalve dat het prachtige muziek is van de band Indies Scope, komen de beelden bij mij keihard binnen. Vier keer bekeken, vier keer tranen. Aanrader dus! Hieronder drie tekeningen uit de reeks. Wordt vervolgd.

1 thought on “Kieslowski en mijn kroontjespen

  1. ik heb de video clip bekeken. Inderdaad ontroerende beelden.Het maakt dat jouw tekeningen een extra laag krijgen.Je hebt de sfeer mooi weer weten te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.