Een dagje voor de schouw

“I always wanted to be a painter”

Het was wat stil op dit blog. Hoewel de wiskunde soms wat meer aandacht vroeg, was het niet stil in mijn atelier. Ik heb geëxperimenteerd met het loslaten van controle en precisie. Zo heb ik een serie van 12 schilderijtjes gemaakt met een wekker ernaast: 8 minuten per schilderij. Een andere manier om mezelf te dwingen wat fysieker en vrijer te werken was om met rechts in plaats van links te tekenen en schilderen. Interessant om te zien wat daaruit komt! Maar o jee, na een aantal (model)-tekeningen met rechts lijkt ook daar de controle in te sluipen..

Morgen is een belangrijke dag: de werkschouw! Dé eindbeoordeling van dit jaar op de kunstacademie. De werken van het afgelopen semester worden opgehangen en de docenten (en mede-studenten) komen langs om het werk te bespreken. Vandaag ben ik bezig geweest om de muren weer netjes te witten en de kleine werken op te hangen, de grote komen morgen. Eén ding heb ik afgelopen jaar nog duidelijk níet geleerd: fatsoenlijk een spijker in de muur slaan. Gelukkig is het plan om nog een half jaar langer op de AKI te blijven. Dus wellicht leer ik dat nog 😉

De opbouw van mijn atelier voor de werkschouw. Op de rol in de hoek staan de (grotere) schilderijen die nog opgehangen moeten worden. Helaas is de ruimte beperkt, dus hangt alles nogal dicht op elkaar.

 

 

3 thoughts on “Een dagje voor de schouw

  1. Succes met de schouw, spannend! Jouw werk ziet er in ieder geval goed uit voor mij als leek. Hopen dat de deskundigen er morgen ook zo over denken.

    groet, Mariëlle

  2. Leuk dat je weer wat schrijft. Hopelijk kun je alle schilderijen een plekje geven in je atelier. Geniet van de werkschouw.

  3. Zo, dat zijn al aardig wat werken van jou! Mooi hoor! Komt morgen vast goed, succes!
    Gr. Janny.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.