Ernie op bezoek

Vandaag kwam op de AKI Wim T. Schippers op bezoek. De kunstenaar die mijn generatie vooral kent van zijn stem: Ernie. Met de Sinterklaas-cd van Bert en Ernie werd en wordt door ons thuis nog elk jaar hardop meegezongen. Na een college-tour achtige setting, liepen we naar het Torentje van Drienerlo op de campus van de Universiteit Twente. Dit verzonken kerktorentje is een van zijn kunstwerken. Tja, en omdat die weg mij goed bekend is, had ik de eer om Wim T. Schippers ernaar toe te leiden. Leuk! 

Stop er een muntje in en je bent even zoet: wat een verhalen en humor zitten er in die man! Zo vertelde hij dat hij tijdens de opening van het Torentje van Drienerlo eigenlijk van plan was in het water te duiken ‘om de klok te verzetten’. Omdat het echter slecht weer was, mocht dat van zijn vrouw niet.

 

 

2 thoughts on “Ernie op bezoek

  1. Een kinderdroom kwam uit: praten met de echte stem van Ernie. ?

  2. Leuk, Eline!

    En dank voor de tip, nu heb ik ook een mooie foto kunnen maken voor op de Vrijhof pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.